Världens bästa plagg måste vara våra älskade jeans. Finns det något bättre plagg som dessutom aldrig går ur modet? Snittet varierar ju som bekant mellan olika säsonger men släng aldrig dina jeans, om de inte är helt söndertrasade förstås. Styla om dem eller pimpa dem med modedetaljer. Nu är det riktigt hett med den modell som pojkvännen använder och som därför fått namnet boyfriend jeans.

Skor

Boyfriend jeans har verkligen slagit igenom enormt. Allt från supermodeller till kända bloggare, såsom Sartorialist och Refinery29  älskar dem och bär dem så ofta de kan. För att inte se nedklädd ut är stylingen väldigt viktig. Jeansen är stora och pösiga vilket resulterar i att om du tar på dig en alldeles för stor sportjacka kommer det enbart att se ut som du rymt med cirkusen, eller cirkustältet rättare sagt. Nej, dessa byxor ska du rulla upp nedtill och bära med ett par klackar. Eftersom byxorna slutar lite högre upp på vristen är det väldigt snyggt att ta tillfället i akt och bära sommarens sko nummer ett, nämligen klackskon med ett dekorativt band runt vristen. Bandet kan vara av tyg eller metall, allt är rätt. Känns det jobbigt att trippa runt i timmar med klackar under shoppingrundan funkar det också med ett par ballerinaskor. Det du bör undvika är unisex eller manliga skor som kängor och gympadojor.

 

Toppar och jackor

 

Jeansen får gärna ha hål på knäna, det ska ju faktiskt se ut som att du bär din pojkväns byxor. Toppen som matchar till ska vara feminin som kontrast. Mycket sköra tyger och spetsdetaljer är hett och passar bra till. Hur mycket vi än skulle vilja gå i tunna toppar blir det tyvärr kallt även under sommarnätter. Jeansen gör sig fantastisk med ett mer klassiskt snitt på jackan. Damkoftan som varit populär i några säsonger passar utmärkt med sin korta längd. Eftersom du förhoppningsvis valt en kvinnlig topp går det att bära jeansen med en oversize kavaj. Kavajen bör vara av rak modell och det går att rulla upp armarna om så önskas. Accessoarer behövs inte, men ett stort halsband, massor av armband och fingerringar är vad som gäller till alla stilar för tillfället.

 

RSS feed för denna post.


Kommentering är avstängd